A B F H J K L Ó V
Ac Ak An

Achát (fehér)

Férfi ónix-achát szett

Férfi ónix-achát szett

Az achátot hosszú ideje használják különféle kultúrákban a testi és szellemi harmónia elősegítése érdekében.

Gyakran hordják magukkal, vagy ékszerekbe, talizmánokba építik be, hogy segítsenek a belső egyensúly és a pozitív gondolkodás megteremtésében. Az achát számos színben és árnyalatban fordul elő, és minden színhez különböző jellemzők társulnak.

Általában azonban az achátot a stabilitás és a biztonság érzése jellemzi, ami lehetővé teszi az ásvány használatát a stressz és a szorongás kezelésére. Sokan hiszik, hogy az achát támogatja az érzelmi stabilitást és a mentális tisztaságot. Ezért gyakran használják a meditáció során, hogy segítsenek elérni a belső békét és a csendet. Az achát pozitív hatásait lehetőség szerint érdemes feltételes módban említeni, azaz úgy, hogy nem igérjük biztosan a hatást, csupán lehetőségként szemléltetjük.

Végül, az achátot használhatjuk a fizikai egészség támogatására is. Néhány kutató szerint az ásvány gyógyító hatásai közé tartozhat az immunrendszer erősítése, a vérkeringés javítása, a gyulladások enyhítése és még sok más. Azonban fontos megjegyezni, hogy az ilyen hatásokat csak feltételesen említsük, és mindig egy orvos tanácsára hagyatkozzunk az egészségügyi problémák kezelése során.