A B F H J K L Ó V
He Ho

Hematit

A hematit egy ásványi formája a vasércnek, amely a vas oxidációs állapotában található.

A neve a görög “haima” szóból ered, ami vérrel jelent. Ez a név arra utal, hogy amikor a hematitot porrá zúzzák, a por vörös színűvé válhat. Az ásvány gyakran előfordul a Föld különböző részein, például Brazíliában, Kanadában, az Egyesült Államokban, Svédországban és az Egyesült Királyságban.

A hematitot régóta használják ékszerek, díszek, dekorációk és művészeti tárgyak készítésére. Az ásvány nagyon kemény és tartós, így nagyon népszerű az ékszeriparban. A hematitot a spirituális világban is gyakran használják, és feltételezik róla, hogy pozitív hatással van az emberi testre és elme egészségére.

Néhány feltételes gyógyító tulajdonság, amelyekkel az ásvány kapcsolatba hozzák, a következők: A hematitot a földelés és a stabilizálás szimbólumaként tartják számon, és feltételezik róla, hogy segít megerősíteni a kapcsolatot a földdel és a valósággal. Azt mondják, hogy az ásvány javítja a vérkeringést és a vér oxigénellátását, ami segíthet az energiaszint emelésében és a fáradtság enyhítésében. A hematitot azzal is kapcsolatba hozzák, hogy segít a mentális feszültség enyhítésében, a stressz csökkentésében és a nyugodt, kiegyensúlyozott életmód elérésében.

Néhányan azt állítják, hogy az ásvány segíthet a negatív energiák elhárításában és a pozitív energiák vonzásában. Fontos megjegyezni, hogy ezek a feltételes gyógyító tulajdonságok nem tudományosan bizonyítottak, és hogy az ásványokat nem szabad a hagyományos orvoslás helyettesítőjeként használni. Ha bármilyen egészségügyi problémával küzdesz, mindig konzultálj az orvosoddal.